У МВС оголосили про початок формування штурмових бригад «Гвардія наступу»

У МВС оголосили про початок формування штурмових бригад «Гвардія наступу»

Відео
Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ України розпочало формування штурмових бригад «Гвардія наступу», до яких можуть вступати добровольці. 

Як передає Укрінформ, про це пресслужба МВС повідомляє з посиланням на виконувача обов’язків міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка.

«Рішення створити штурмові бригади було прийняте нашими працівниками, які мають достатньо люті, щоб бити ворога. Багато наших військовослужбовців, які боронили і боронять нашу країну, вийшли з ініціативою набрати людей у такі підрозділи. Тому було прийнято рішення, що всіх, хто бажає, хто є патріотом, хто втратив домівки або рідних через війну, об'єднати в такі бригади. Ми вже почали формувати такі підрозділи, які націлені на те, щоб звільнити наші території і стати на міжнародно визнані кордони. Це наша найближча мета», – заявив Клименко.

Основою цих підрозділів, за словами в.о. міністра, будуть чинні поліцейські, прикордонники та бійці Національної гвардії України. Так, насамперед ідеться про «людей, які пройшли горнило 2014-2015 років», деякі з них воювали вже у 2022 році, дехто дістав поранення.

Клименко наголосив, що згадані підрозділи будуть складатися винятково з добровольців, якими рухає патріотизм.

Щоб приєднатися до «Гвардії наступу», можна подати відповідну анкету на сайті storm.mvs.gov.ua. Там представлені всі бригади, які комплектуються: бригада Національної поліції «Лють», бригади Державної прикордонної служби «Сталевий кордон» та шість бригад Нацгвардії. 

Читайте також: Прикордонники на околиці Бахмута ліквідували групу ворожих штурмовиків

Інший варіант – телефон гарячої лінії, за яким можна проконсультуватися й отримати інформацію, куди прийти. Також можна подати анкету через Центри надання адміністративних послуг.

«Записатися можна онлайн, заповнивши анкету і протягом години передзвонить оператор і проконсультує, у який рекрутинговий пункт прийти, їх по Україні вже понад 140. Адреси цих пунктів є на сайті, кожен доброволець може прийти в найближчий такий пункт», – зауважив очільник МВС.

Надалі кандидат має пройти військово-лікарську комісію, здати психологічний і фізичний тести. Після успішного проходження він буде зарахований до бригади, яку обрав.

Клименко підкреслив, що для всіх бійців цих бригад зберігаються пільги, які мають військовослужбовці та поліцейські.

Читайте також: МВС продовжить відрядження у прифронтові зони – Клименко

«Військові можуть піти на контракт або по мобілізації, це стосується Держприкордонслужби та Нацгвардії. Всі пільги та соціальні гарантії зберігаються, крім того, ми пропонуємо достойну зарплату. Також ми пропонуємо можливість отримати професію в навчальних закладах МВС. І, звичайно, кожен буде мати змогу утилізувати ворога», – зазначив Клименко. 

Він додав, що на сьогодні є дуже багато мотивованих людей, і МВС створить усі умови, для добровольців, які прийдуть у ці бригади, щоб вони були зацікавлені у власному зростанні.

«Вони будуть серед однодумців. Там будуть якісні командири, які мають бойовий досвід та бережуть особовий склад», – запевнив виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ. 

Зазначається, що навчання бійців штурмових бригад триватиме кілька місяців. Спочатку воно буде індивідуальне, згодом – у складі підрозділу. Коли командир побачить, що підрозділ готовий, вони перейдуть до виконання бойових завдань.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада внесла зміни до деяких законодавчих актів України щодо визнання учасниками бойових дій осіб, які брали безпосередню участь в обороні України у зв’язку зі збройною агресією російської федерації. Згідно зі змінами, добровольці матимуть статус ветеранів війни. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-