Добровольці, які брали участь в обороні країни, матимуть статус ветеранів війни

Добровольці, які брали участь в обороні країни, матимуть статус ветеранів війни

Укрінформ
Верховна Рада внесла зміни до деяких законодавчих актів України щодо визнання учасниками бойових дій осіб, які брали безпосередню участь в обороні України у зв’язку зі збройною агресією російської федерації.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, за відповідне рішення проголосували 310 народних депутатів.

Законопроєктом передбачено визначення учасниками бойових дій осіб, які не вступили до Збройних сил України, МВС, Нацгвардії чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань або правоохоронних органів, однак брали безпосередню участь в обороні України у зв’язку зі збройною агресією рф. Також передбачається відзначення осіб, які стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі у захисті держави у період дії воєнного стану при здійсненні самооборони під час виконання завдань, пов’язаних із запровадженням і здійсненням заходів правового режиму воєнного стану.

Читайте також: Забезпечення соцгарантій для військових потребує законодавчих змін — радниця Залужного

Як повідомлялося, 24 лютого у зв'язку із повномасштабним вторгненням рф в Україні було запроваджено воєнний стан, який мав тривати до 26 березня. Згодом його продовжили ще на 30 діб – до 25 квітня, а потім – до 25 травня, 23 серпня. 16 листопада парламент уп'яте проголосував за продовження воєнного стану та проведення загальної мобілізації на 90 діб – до 19 лютого 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-