До «Гвардії наступу» вже подали 28 тисяч заявок, всі підрозділи практично сформовані – Клименко

До «Гвардії наступу» вже подали 28 тисяч заявок, всі підрозділи практично сформовані – Клименко

Укрінформ
З лютого 28 тисяч добровольців подало заявки для участі в «Гвардії наступу» і на сьогодні практично всі підрозділи вже сформовані.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

«28 тисяч заявок від добровольців ми вже прийняли. В першу чергу заявки проходили через Центри надання адміністративних послуг та через відповідний сайт. Звичайно, не всі потрапляють в ці підрозділи, тому що достатньо жорсткий відбір. Навчання практично всіх підрозділів ми вже розпочали на полігонах нашої країни і там не всі витримують», - наголосив Клименко.

Він зауважив, що навчання триватимуть стільки, скільки буде необхідно, щоб отримати боєздатні підрозділи Нацгвардії, ДПСУ та Нацполіції, які всі зараз називаються «Гвардією наступу».

За його словами, підрозділи фактично сформовані.

«Підрозділи вже в основному здебільшого сформовані і на сьогоднішній день ми набираємо вже додатково добровольців, щоб мати резерв на майбутнє», - додав Клименко.

Читайте також: Поліцейські «Гвардії наступу» на Львівщині розпочали військову підготовку

Як повідомлялось, більше 120 працівників поліції Київщини вже долучилися до бригади «Лють», яка формується у складі «Гвардії наступу», а у Львівській області бійці новоствореної об’єднаної штурмової бригади Нацполіції «Лють» після завершення етапів конкурсного відбору проходять навчання з домедичної медицини, вогневої і тактичної підготовки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-