Страчений росіянами воїн ЗСУ Мацієвський був громадянином Молдови - МЗС

Страчений росіянами воїн ЗСУ Мацієвський був громадянином Молдови - МЗС

Укрінформ
Військовослужбовець Олександр Мацієвський, кадри розстрілу якого російськими військами раніше з'явилися у мережі, був громадянином Молдови, який захищав Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство закордонних справ і євроінтеграції Молдови у Фейсбуці.

«Після підтвердження українською стороною, що український військовий, страчений російськими солдатами, є Олександром Мацієвським, МЗС рішуче засуджує вбивство громадянина Молдови. Акт, який можна кваліфікувати як воєнний злочин і грубе порушення міжнародного гуманітарного права. Висловлюємо глибокі співчуття родині та друзям Олександра Мацієвського», - заявили в у дипломатичному відомстві.

Читайте також: Розстріляним росіянами бійцем є Олександр Мацієвський – ТрО «Північ»

МЗС Молдови також висловило солідарність з українським народом.

«Ми повторюємо тверду позицію Республіки Молдова щодо засудження жорстокої війни російської федерації проти України. Наша країна залишається відданою підтримці України в її зусиллях повернути регіон до миру та стабільності», - додали у відомстві.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України українському військовослужбовцю Олександру Мацієвському, якого росіяни розстріляли на відео за слова "Слава Україні!".

Слідчі Служби безпеки встановили, що українським військовим, якого розстріляли росіяни, був снайпер із 119-ї окремої бригади Територіальної оборони Чернігівської області Олександр Мацієвський. Раніше у мережі з'явилися кадри того, як російські загарбники розстрілюють українського військового за фразу “Слава Україні!”

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-