CБУ остаточно встановила особу військового, якого розстріляли росіяни

CБУ остаточно встановила особу військового, якого розстріляли росіяни

Фото
Укрінформ
Слідчі Служби безпеки України встановили, що українським військовим якого розстріляли росіяни, був снайпер зі 119-ї окремої бригади Територіальної оборони Чернігівської області Олександр Мацієвський.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

“Слідчі Служби безпеки встановили, що українським військовим, якого розстріляли після слів “Слава Україні!”, був снайпер 163 батальйону 119 окремої бригади ТРО Чернігівської області Мацієвський Олександр Ігорович”, - ідеться в повідомленні.

Остаточно підтвердити дані героя вдалося після комплексу слідчих дій, які включали спілкування з родичами та побратимами загиблого, а також опрацювання фото- та відеоматеріалів.

Читайте також: Розстріл українського полоненого є воєнним злочином - Штати в ОБСЄ

Крім того, СБУ отримала висновок судової портретної експертизи, якою підтверджено, що військовий на відео – саме Мацієвський.

“Це справжній герой, який, навіть дивлячись в обличчя смерті продемонстрував усьому світу, що таке український характер і незламність. Саме такі захисники сьогодні боронять нашу землю, а значить – ворог обов’язково буде розбитий. Бо велика перемога України складається із героїчних вчинків таких людей, як Олександр Мацієвський. Герою слава! Героям слава! Україні слава!” – заявив голова СБУ Василь Малюк.

Очільник СБУ додав, що спецслужба працює над ідентифікацією осіб, які вчинили цей кривавий злочин.

Читайте також: Ім'я розстріляного росіянами військовослужбовця ще не встановлене - ОП

“Ми зробимо все, аби ці нелюди понесли заслужене покарання”, – підкреслив Малюк.

Мацієвський був призваний на військову службу у березні 2022 року. З кінця грудня він вважався зниклим безвісти поблизу населеного пункту Красна Гора в Донецькій області.

Як вдалося встановити СБУ, Мацієвського розстріляли 30 грудня 2022 року. Його тіло повернули додому в лютому 2023 року.

Читайте також: Розстріляним росіянами бійцем є Олександр Мацієвський – ТрО «Північ»

Наразі СБУ вживає комплексні заходи для встановлення військовослужбовців російської федерації, які скоїли цей злочин. Досудове розслідування здійснюється за 438 статтею Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни).

Як повідомляв Укрінформ, у мережі з'явилися кадри того, як російські загарбники розстрілюють українського військового за фразу “Слава Україні!”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-