Кулеба не очікує постачання винищувачів Україні у близькій перспективі

Кулеба не очікує постачання винищувачів Україні у близькій перспективі

Укрінформ
Дмитро Кулеба не очікує постачання винищувачів Україні у близькій перспективі.

Про це сказав міністр закордонних справ України в інтерв'ю німецькому виданню Bild, передає Укрінформ.

Вирішальним наразі, підкреслив міністр, є часовий фактор у постачанні зброї. Україна нагально потребує як танків, так і БМП, боєприпасів різних калібрів, інших видів озброєнь, але також тренування наших солдатів.

​Щодо винищувачів, то Кулеба не очікує, що постачання їх відбудеться найближчим часом, але підкреслює необхідність розпочати підготовку пілотів уже зараз. 

«Ми маємо ухвалювати свої рішення, виходячи з того, що для росії немає червоних ліній», - сказав Кулеба, уточнивши, що має на увазі конвенційну зброю. 

Міністр не думає при цьому, що рф піде на застосування ядерної зброї, і не бачить сенсу рахувати, скільки в росії ще залишилося ракет. Він переконаний, що Захід спроможний домогтися скорочення виробництва в росії ракет і дронів, зокрема, санкціями. Дипломат заявив, що особисто передав представникам ЄС, G7 перелік підприємств, які залучені до такого виробництва і які досі не зазнають великого впливу санкцій. 

Кулеба водночас закликає Німеччину та інших партнерів збільшити передачу нам засобів ППО та постачання боєприпасів, яких дуже бракує ЗСУ. 

«Думаю, що Німеччина дійсно могла б більше допомогти артилерійськими боєприпасами», - сказав міністр. 

Він переконаний, що якщо їх немає на складах, не важко розмістити відповідні замовлення на заводах; підприємства готові та очікують лише на контракти з боку уряду. Про це йшлося, зокрема, під час зустрічі з виробниками в Мюнхені на полях безпекової конференції.

Читайте також: Кулеба про атаку рф: Жодної військової мети, просто російське варварство

Відповідаючи на запитання про ситуацію навколо Бахмута, глава МЗС послався на висновок і військових, і політиків, які «одностайні» в думці продовжувати оборону міста, адже ситуація буде повторюватися в кожному наступному населеному пункті, якщо відступити. Чим більше шансів не віддати в руки ворога Бахмут, тим більше шансів того, що будь-яке наступне місто не спіткає та ж доля, пояснив Кулеба.

На прохання прокоментувати спекуляції навколо того, що за атакою на газопровід Nord Stream стоїть Київ, він запевнив: «Я стверджую, що за цим не стоїть український уряд... Це не була дія, скерована владою». Очільник МЗС ще не мав нагоди обговорити це питання з представниками уряду ФРН, але «з нетерпінням чекає обговорення цього, а також інших питань» з німецькою колегою Анналеною Бербок. 

Інтерв’ю провів кореспондент таблоїду Пауль Райнцингер, який від початку війни неодноразово робив інтерв’ю з українськими політиками, готував репортажі з фронту, його знімальна група потрапляла під ворожий вогонь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-