Китай негативно ставиться до програшу росії у війні, тому неофіційно підтримуватиме її - експерт

Китай негативно ставиться до програшу росії у війні, тому неофіційно підтримуватиме її - експерт

Укрінформ
Китай дуже негативно ставиться до програшу росії у війні, тому він буде підтримувати рф, у тому числі військовим шляхом, доки це можна буде робити неофіційно.

Таку думку висловив експерт Української асоціації китаєзнавців, співробітник Інституту досліджень сучасного Китаю Дмитро Єфремов під час онлайн-включення в ході панельної дискусії в Медіацентрі Україна - Укрінформ.

Єфремов зазначив, що Китай будує свій міжнародний імідж глобального лідера, і йому важливо, щоб його сприймали як мирну і доброзичливу країну, яка опікується інтересами всіх держав світу.

Читайте також: Для Китаю Глобальний Південь може бути важливішим, ніж ЄС і США — експерт

"Отже, імідж країни, що підтримує війну, йому не пасує. Тому офіційно він не буде робити кроки в цьому напрямку (військової підтримки рф - ред.)", - сказав експерт.

Він додав, що для Китаю також важлива стабільна економіка і довгострокове підтримання розвитку, а кризи та війни у світі цьому не сприяють.

Читайте також: Китай більше зацікавлений у транзиті своїх товарів на Захід через білорусь, аніж у рф – посол

"Тобто знову ж таки є стимул, щоб підтримувати миротворчість. Але в Китаю дуже негативне ставлення до того, щоб росія програла цю війну (проти України - ред.). Моя думка полягає в тому, що Китай підтримуватиме росію, в тому числі військовим шляхом, до того моменту, доки це можна буде робити неофіційно. Я думаю, іранський досвід продемонстрував Китаю, що багато що приховати дуже важко. Те, що Китай зможе приховати через різноманітні схеми поставки через треті країни або через якусь контрабанду, він робитиме і надаватиме (рф - ред.) таку підтримку. Все інше, я думаю, буде його стримувати", - спрогнозував співробітник Інституту досліджень сучасного Китаю.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Китаю Цінь Ган прирівняв можливу майбутню військову підтримку росії у війні проти України з постачанням Сполученими Штатами озброєнь для Тайваню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-