Гуменюк - про зміну тактики ракетних ударів рф: Ворог у відчаї

Гуменюк - про зміну тактики ракетних ударів рф: Ворог у відчаї

Укрінформ
У ході масованої ракетної атаки проти України напередодні росія застосовувала більш розтягнуті в часі хвилі з використанням Shahed, різних видів ракет і дорозвідувальних апаратів.

Про це розповіла керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє Укрінформ.

"Тактику ми аналізуємо, можемо констатувати, що цього разу це були більш розтягнуті в часі хвилі", - сказала вона.

Гуменюк пояснила, що хвилі йшли з використанням спочатку Shahed, потім одного виду ракет, потім дорозвідування безпілотними літальними апаратами, які, за її словами, українські сили збили, і потім була наступна хвиля з іншими видами ракет.

"Це говорить про те, що вони (росіяни - ред.) дійсно у відчаї, вишукують спосіб порадувати свого диктатора, своє військово-політичне керівництво, оскільки, не маючи успіхів на полі зіткнення та безпосередньо на лінії фронту, вони вдаються до подібних акцій", - переконана речниця "Півдня".

Читайте також: рф може вивести ракетоносії на бойове чергування протягом двох-трьох годин - Гуменюк

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 9 березня російські військові завдали масованого ракетного удару по Україні. Вибухи лунали в Києві, Миколаєві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, Житомирі, Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській, Львівській областях.

Ворог здійснив 81 пуск ракет різного базування, зокрема крилатих ракет Х-101/Х-555, X-22, "Калібр", керованих авіаційних ракет Х-31П і X-59, керованих ракет С-300, а також 6 ракет типу Х-47 "Кинджал". Крім того, здійснено 8 пусків ударних БпЛА Shahed-136/131.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-