рф може вивести ракетоносії на бойове чергування протягом двох-трьох годин - Гуменюк

рф може вивести ракетоносії на бойове чергування протягом двох-трьох годин - Гуменюк

Укрінформ
російські ракетоносії "Калібрів" у Чорному морі заведені в пункти базуванння, однак переспорядитися вони можуть за кілька годин.

Про це розповіла керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє Укрінформ.

"Ракетоносії заведені в пункти базування. Це передбачувано - вони відстріляли майже повністю увесь свій запас. На момент початку атаки у них було 24 ракети, 20 "Калібрів" випустили, тому вони, вочевидь, відновлюються і переспоряджаються", - сказала вона.

Водночас Гуменюк підкреслила, що перебування російських ракетоносіїв у пунктах базування не відміняє рівень їхньої загрози, який лишається досить високим.

За її словами, кораблі можуть швидко поновити свої потужності й повернутися на бойове чергування протягом двох-трьох годин.

Читайте також: Ракетний удар по Україні: Зеленський провів нараду з силовиками та урядовцями

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 9 березня російські військові завдали масованого ракетного удару по Україні. Вибухи лунали у Києві, Миколаєві, Харкові, Одесі, Запоріжжі, Житомирі, Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській, Львівській областях.

Ворог здійснив 81 пуск ракет різного базування, зокрема крилатих ракет Х-101/Х-555, X-22, "Калібр", керованих авіаційних ракет Х-31П і X-59, керованих ракет С-300, а також 6 ракет типу Х-47 "Кинджал". Крім того, здійснено 8 пусків ударних БпЛА Shahed-136/131. 34 ракети було знищено українськими захисниками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-