На Луганщині за держзраду судитимуть колишнього інспектора СІЗО та ексслідчого поліції

На Луганщині за держзраду судитимуть колишнього інспектора СІЗО та ексслідчого поліції

Укрінформ
Прокуратура направила до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх поліцейських, яким повідомлено про підозру в державній зраді.

Як передає Укрінформ, про це Луганська обласна прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

“Встановлено, що в березні 2022 року колишній інспектор ізолятора тимчасового тримання ГУ Національної поліції в Луганській області добровільно вступив до так званого “Біловодського районного відділу внутрішніх справ мвс лнр”, а другий обвинувачений, колишній слідчий одного з відділів поліції Станично-Луганського РВ УМВС в Луганській області став “прокурором” у так “званій прокуратурі Сватівського району лнр”, - ідеться в повідомленні.

Матеріали обвинувачень направлено до Першотравенського міського та Новомосковського міськрайонного судів Дніпропетровської області для розгляду по суті.

Читайте також: Екскерівнику поліції Вінниччини оголосили підозру в держзраді

Фігурантам загрожує позбавлення волі терміном 15 років або довічно з конфіскацією майна.

Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснювали слідчі ТУ ДБР, розташованого у Краматорську за оперативного супроводу Луганського управління ДВБ Нацполіції.

Читайте також: У Львові експрацівника СБУ за держзраду засудили на 14,5 року ув'язнення

Як повідомляв Укрінформ, у Херсонській області Служба безпеки затримала представників колишньої загарбницької псевдоадміністрації, які організовували фейковий плебісцит щодо «приєднання» регіону до складу російської федерації та погрозами змушували людей «голосувати».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-