Євросоюз до кінця березня підготує 11 тисяч українських військових - Боррель

Євросоюз до кінця березня підготує 11 тисяч українських військових - Боррель

Укрінформ
Допоміжна тренувальна місія ЄС для України до кінця березня завершить підготовку 11 тисяч військовослужбовців ЗСУ, а до кінця року кількість навчених військових фахівців сягатиме 30 тисяч.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель у Стокгольмі на пресконференції за підсумками неформальної зустрічі міністрів оборони країн-членів ЄС, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«До кінця цього місяця наша Військова допоміжна місія (EUMAM-Ukraine) завершить тренування більш ніж 11 тисяч українських солдатів. До кінця року таке тренування пройдуть 30 тисяч військовослужбовців. Всі країни-члени висловили задоволення результатами, які були досягнуті в рамках цієї тренувальної місії, і зобов’язалися робити більше», - сказав Боррель.

Він наголосив, що особливого значення таке тренування набуває в часи, коли танки та інша техніка починають прибувати в Україну, і це потребує відповідної підготовки українських екіпажів.

«Йдеться не лише про індивідуальну підготовку екіпажів кожного такого танку, але про те, щоб вони могли воювати разом. Це потребуватиме від нашої тренувальної місії багато роботи, вона вже зараз є дуже зайнятою. Така тренувальна місія є очевидним доказом нашої непохитної та відданої підтримки України. Це ключове послання, яке я хотів би надіслати громадській думці після цієї зустрічі», - наголосив високий представник ЄС.

Читайте також: У Німеччині цьогоріч пройдуть підготовку 9 тисяч українських військових

Він зауважив, що сьогоднішня зустріч європейських міністрів оборони була цілком присвячена Україні, і інакше й бути не могло.

«Ми мали зустріч з українським міністром оборони Резніковим, який поінформував нас про поточну військову ситуацію на місцях та пояснив природу військових потреб України. Після того, як ми вислухали міністра Резнікова, ми знаємо, що наступні тижні та місяці, але головним чином – тижні, будуть критично важливими, тому що військова ситуація залишається дуже важкою, особливо в Бахмуті, де тривають люті бойові дії», - підкреслив Боррель.

Як повідомлялося, сьогодні, 8 березня, у Стокгольмі відбулася неформальна зустріч європейських міністрів оборони під егідою головуючої в ЄС Швеції. Першим та ключовим питанням цієї зустрічі було прискорення військової допомоги від країн ЄС для України у її захисті від російської агресії. У першій сесії зустрічі міністрів взяв участь міністр оборони України Олексій Резніков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-