Столтенберг не виключає, що українські війська можуть залишити Бахмут

Столтенберг не виключає, що українські війська можуть залишити Бахмут

Укрінформ
Союзники по НАТО продовжуватимуть підтримувати Україну у її боротьбі проти російської агресії та не вважатимуть критичним пунктом цієї війни, якщо Бахмут не втримається під російським тиском.

Про це сьогодні у Стокгольмі після прибуття для участі в неформальній зустрічі міністрів оборони країн-членів ЄС заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми зустрічаємось у критичний час для нашої безпеки, російська агресивна війна проти України триває. Протягом минулих тижнів та місяців ми бачили люті бої в Бахмуті та навколо нього. Ми бачимо, що росія кидає туди дедалі більше військ, вона не має необхідної якості сил, та намагається компенсувати це за рахунок кількості. Вони (росіяни – ред.) зазнають важких втрат. Водночас, ми не можемо виключати, що Бахмут може бути залишений у наступні дні. Це не є необхідним - відображувати це як будь-який поворотний пункт цієї війни. Це лише підкреслює, що ми не маємо недооцінювати росію», - сказав Столтенберг.

Читайте також: Зеленський: Захоплення Бахмута відкриє росії шлях до інших міст на сході України

Він зауважив, що союзники по НАТО будуть продовжувати надавати допомогу для України. Протягом минулого року загальний обсяг такої військової, економічної та фінансової допомоги склав близько 150 мільярдів євро, з яких 26 мільярдів припадають саме на військову допомогу.

«Зараз важливо прискорити виробництво боєприпасів, - це питання союзники по НАТО вирішують вже певний час. Ми маємо намір погодити нові інструкції для поповнення запасів боєприпасів, переконатися, що ми маємо можливість не лише поповнити наші склади, але й продовжувати надавати підтримку для України. Союзники по НАТО підписали контракти з обороною промисловістю, і я вітаю прискорення такого виробництва для задоволення довгострокових потреб», - наголосив керівник Альянсу.

«Всі ці проблеми я маю намір обговорити з міністрами оборони ЄС. Ми бачимо, що в часи російської агресії проти України ЄС і НАТО стоять разом поряд з Україною, доповнюють зусилля одне одного. Ми працюємо разом з тим, щоб захистити наші спільні цінності», - додав генеральний секретар НАТО.

Читайте також: На Бахмутському напрямку за добу відбулися 72 зіткнення, ліквідовані 115 загарбників – Череватий

Як вже повідомлялося, сьогодні у Стокгольмі продовжується неформальна зустріч міністрів оборони ЄС під егідою головуючої в ЄС Швеції. Першим та ключовим питанням цієї зустрічі є прискорення військової допомоги від країн ЄС для України у її самозахисті від російської агресії. У першій сесії зустрічі міністрів бере участь міністр оборони України Олексій Резніков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-