росія й далі перекидає з білорусі підрозділи для участі у бойових діях в Україні - Демченко

росія й далі перекидає з білорусі підрозділи для участі у бойових діях в Україні - Демченко

Укрінформ
Співробітники Державної прикордонної служби фіксують перекидання з білорусі підрозділів зс рф, які проходили там навчання.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко.

«На території республіки білорусь російські військові проходять підготовку і навчання. Зараз ми фіксуємо передислокацію з білорусі в росію тих підрозділів, які вже закінчили підготовку, тому зараз кількість російських військових на цьому напрямку може дещо змінитися. Раніше ми зазначали, що на території білорусі перебувають близько 9-10 тис. російських військових. За ситуацією активно стежать наші підрозділи розвідки, в тому числі і Державної прикордонної служби, які фіксують все, що відбувається по той бік кордону», - повідомив Демченко.

Читайте також: Ситуація на кордоні з білоруссю і частиною рф контрольована - Демченко

За його словами, незважаючи на дії ворога, зараз наша основна задача - мати сильну оборону на цьому напрямку і не допустити вторгнення, тому нарощення оборонних позицій як по лінії кордону, так і в прикордонні не припиняється. Такі заходи відбуваються по всій протяжності кордону з білоруссю - від Волині до Чернігівської області, додав Демченко.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні Демченко повідомив, що ситуація на ділянці українсько-російського кордону у межах Чернігівської, Сумської й частини Харківської областей, а також на українсько-білоруському кордоні залишається контрольованою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-