Розлад між керівництвом кадрових і приватних військових формувань рф каже про слабкість влади путіна - ЦПД

Розлад між керівництвом кадрових і приватних військових формувань рф каже про слабкість влади путіна - ЦПД

Укрінформ
Розлад між керівництвом кадрових і приватних військових формувань свідчить про слабкість влади путіна та суттєві проблеми на українсько-російському фронті.

Про це у Фейсбуці поінформувала пресслужба Центру протидії дезінформації при РНБО, передає Укрінформ.

«Розлад між керівництвом кадрових і приватних військових формувань свідчить про слабкість влади путіна та суттєві проблеми на українсько-російському фронті. Очільник кремля більше не може контролювати своїх підлеглих і зупинити їх боротьбу за владне крісло в післяпутінській росії», - уточнюється у повідомленні.

Читайте також: Ексначальник Генштабу Британії: у разі успіху ЗСУ путіна виметуть із кремля

Зазначається, що резонансні заяви глави ПВК «вагнер» євгена пригожина останнім часом стають суттєвим фактором «розхитування» кремлівської влади та її концепції на безальтернативну перемогу в Україні.

Окремо у ЦПД при РНБО поінформували, що виходить з-під контролю та стає занадто публічним конфлікт пригожина з губернатором санкт-петербурга олександром бєгловим.

«Характерно, що бєглова називають людиною, близькою до путіна, давнім знайомим президента росії. Не залишилось без уваги і відео, що поширюється у російських та українських телеграм-каналах, на якому бійці з нашивками ПВК «вагнер» стріляють із кулемета у портрети герасимова та начальника головного штабу сухопутних військ о. лапіна», - уточнили у ЦПД.

Читайте також: Генпрокурор США: Існує багато доказів того, що пригожин є воєнним злочинцем

Як вважають в установі, пригожин знаходиться у такому психологічному стані, коли емоції беруть верх над здоровим глуздом.

«Він відчуває себе «загнаним у кут» через відсторонення від військового командування та особистої підтримки путіна. Черговий «раунд» битви за наближеність до путіна між пригожиним і шойгу завершився перемогою останнього», - зазначається у повідомленні.

У ЦПД інформують, що тепер військові чиновники можуть не турбуватися, що пригожин донесе до путіна своє бачення подій на окупованих територіях.

В установі заявили, що нині міністр оборони рф сергій шойгу і начальник генштабу рф валерій герасимов показують зневагу міноборони рф до потреб «вагнера» в боєприпасах та поповненні особового складу.

Читайте також: У вищому керівництві рф назріває конфлікт через відсутність успіхів на фронті

Окрім того, у пригожина під час повномасштабної війни ускладнилися відносини з адміністрацією президента рф, зокрема з першим заступником голови адміністрації президента росії сергієм кирієнком, зазначили у ЦПД.

На думку аналітиків, у апараті путіна незадоволені, що бізнесмен втручається у її сферу відповідальності, намагаючись впливати на призначення та відставки чиновників.

Як переконані у Центрі протидії дезінформації при РНБО, пригожин прагне повернути довіру путіна і довести всім, що саме він - головний рятівник росії та що без його військ рф програє війну.

«Своєю критикою генералітету пригожин сподівається, що путін розчарується армією і може знову «обласкати» свого «кухаря». Цим і обумовлені його, на перший погляд, незрозумілі дії з оприлюднення, а потім спростування своїх надто різких заяв. Проте, іншого способу змінити ситуацію він не бачить», - зазначили в установі.

У ЦПД поінформували, що за такої розстановки сил навколо очільника кремля пригожину навряд вдасться поновити своє становище.

«Усунення ПВК «вагнер» з лідируючих позицій на фронті та інформаційному просторі продовжуватиметься. шойгу і герасимов намагатимуться відсторонити пригожина від прямого керівництва ПВК, а з «вагнера» зробити «компактну керовану» структуру», - уточнюється у повідомленні.

Читайте також: Бої за Бахмут досягли найвищого рівня напруженості — Сирський

У ЦПД переконані, що частина найманців «вагнера» перейде до підрозділів армії та інших силових структур, де будуть вирішувати суворо обумовлені завдання під керівництвом кадрових військових.

Як повідомлялося, у ЦПД при РНБО заявили, що у верхівці кремля продовжується процес розколу.

Зі свого боку колишній начальник Генерального штабу Великої Британії генерал лорд Річард Даннатт вважає, що в разі успішного контрнаступу України президента рф володимира путіна виметуть з кремля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-