Лікарні на окупованій території України переповнені важкопораненими росіянами – Маляр

Лікарні на окупованій території України переповнені важкопораненими росіянами – Маляр

Укрінформ
Інформація про реальні втрати в російській армії деморалізує особовий склад ворога.

Як передає Укрінформ, про це заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила у Телеграмі.

"Російські окупаційні війська продовжують зазнавати великих втрат у живій силі. Медичні заклади на тимчасово окупованій території України переповнені важкопораненими, їх евакуація для лікування на території росії майже не здійснюється", - зазначила Маляр.

З метою приховування відомостей про кількість померлих від ран, їх облік ведеться виключно російськими військовими медиками.

"Разом з тим інформація про реальні втрати росіян швидко розповсюджується серед військовослужбовців та деморалізує особовий склад противника. Зокрема, приданий на посилення 155 окремої бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту рф добровольчий козачий загін відмовляється брати участь у наступі і виконувати накази некомпетентного командування", - підкреслила Маляр.

Така тенденція спостерігається й в інших підрозділах ворога.

"У зв’язку з цим командування російських окупаційних військ активізувало проведення заходів примусового та карального характеру, намагаючись покращити стан військової дисципліни та запобігти випадкам масового залишення районів ведення бойових дій", - поінформувала Маляр.

Читайте також: В окупованій Кадіївці вибухнули фури з російським боєкомплектом - Гайдай

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України за минулу добу ліквідували 930 російських загарбників, загальні втрати ворожих військ станом на 5 березня 2023 року сягають близько 153 тисяч 120 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-