російським солдатам наказують штурмувати українські позиції лопатами - британська розвідка

російським солдатам наказують штурмувати українські позиції лопатами - британська розвідка

Укрінформ
Використання російськими солдатами малих піхотних лопат для штурму укріплених українських позицій є черговим доказом низькотехнологічного рівня ведення бойових дій росією.

Як передає Укрінформ, про це у Твіттері повідомило Міноборони Великої Британії із посиланням на дані розвідки.

«Наприкінці лютого 2023 року російські мобілізовані резервісти розповіли, що отримали наказ штурмувати український бетонний опорний пункт «вогнепальною зброєю та лопатами». «Лопати», ймовірно, є знаряддями для окопів, які використовуються для рукопашного бою», - повідомили в міністерстві.

Зазначається, що смертоносність МПЛ-50 (малої піхотної лопати) особливо міфологізована в росії. «З часу розробки у 1869 році вона майже не змінилася. Її подальше використання як зброї підкреслює жорстокий та низькотехнологічний рівень ведення бойових дій, які стали характерними для більшої частини цієї війни. Один із резервістів розповів, що не був «ні фізично, ні психологічно» готовий до таких дій», - додали в Міноборони.

У британській розвідці зазначили, що останні дані свідчать про збільшення ближніх боїв у російсько-українській війні.

«Ймовірно, це є результатом того, що російське командування продовжує наполягати на наступальних діях... піхоти з меншою підтримкою артилерією, оскільки росії не вистачає боєприпасів», - підсумували в Міноборони Британії.

Читайте також: Нові військові розробки рф з’являються лише на міжнародних виставках – розвідка Британії

Як повідомляв Укрінформ, верховний головнокомандувач Обʼєднаних збройних сил НАТО в Європі та командувач ЗС США в Європі генерал Крістофер Каволі заявив, що з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну росія втратила вбитими та пораненими 200 тис. солдатів і понад 1800 офіцерів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-