В ОП розраховують, що світ згуртується навколо створення спецтрибуналу для путіна

В ОП розраховують, що світ згуртується навколо створення спецтрибуналу для путіна

Укрінформ
В Офісі Президента розраховують, що світ зможе згуртуватися навколо створення спецтрибуналу із засудження злочину агресії проти України з боку президента рф володимира путіна і його оточення.

Про це заявив заступник глави ОП Андрій Смирнов під час виступу на міжнародній конференції "Об'єднані заради перемоги", яка проходить у Львові.

"Ми дуже розраховуємо на те, що світ зможе згуртуватися навколо ідеї кримінального покарання за основний злочин – злочин агресії. Сьогодні ми обговорювали кілька практичних моментів того, як має бути створений і як має працювати трибунал", – сказав він.

За словами Смирнова, наразі обговорюються моделі створення спецтрибуналу, які дозволяють швидко довести винуватість конкретних осіб за злочин агресії. Але також є моделі, які навпаки містять великі ризики того, що юридична оцінка злочину агресії перетвориться на міждержавний конфлікт двох країн, чого, за словами посадовця, допустити не можна. Заступник глави Офісу Президента наголосив, що злочин агресії не має строку давності і жодного виправдання, а засудити за нього потрібно максимально швидко.

Смирнов вважає, що коли вдасться запустити процес створення спецтрибуналу, то це дасть змогу вплинути на хід війни.

Читайте також: Понад 20 країн долучилися до роботи над створенням спецтрибуналу для рф - генпрокурор

Як зазначив заступник глави ОП, він не має певності у фізичній присутності путіна на спецтрибуналі, проте коли він буде засуджений заочно, це звузить географію його міжнародних візитів до трьох країн, і він помре у статусі міжнародно визнаного злочинця.

Як повідомляв Укрінформ, у Львові проходить конференція United for Justice — «Об’єднані заради справедливості», або «юридичний Рамштайн». Коаліція, яка працює над параметрами майбутнього спеціального трибуналу щодо росії за злочин агресії проти України, вже налічує 29 держав.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-