Генштаб показав, як українські військові у Британії відпрацьовують позиційні бойові дії

Генштаб показав, як українські військові у Британії відпрацьовують позиційні бойові дії

Фото
Укрінформ
У Великій Британії військовослужбовці Збройних сил України під керівництвом австралійських інструкторів опановують ведення позиційних (траншейних) бойових дій.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

У Британії військові ЗСУ під керівництвом інструкторів з Австралії опановують позиційні бойові дії / Фото: CPL Jonathan Goedhart, Commonwealth of Australia, Department of Defence

Інструктори операції “Куду” із 5-го батальйону Королівського австралійського полку 1-ї бригади Сухопутних військ Австралійських сили оборони провели заняття з ведення позиційних (траншейних) бойових дій, зокрема відпрацьовується підготовка, захоплення та утримання окопу, траншеї, позиції.

"Ця підготовка дає змогу оволодіти бойовими навичками, щоб солдати-добровольці, які не мають практично жодного військового досвіду, могли захищати свою Батьківщину. Масштабне навчання спрямоване на підвищення безпеки та сили ЗСУ в бойових діях на передовій для новобранців Збройних сил України в рамках базової загальновійськової підготовки у Великій Британії”, - ідеться у повідомленні.

Під керівництвом австралійських інструкторів новобранці ЗСУ стали підготовленішими до умов виживання, наступу та оборони.

Читайте також: ЛитПолУкрбриг бере участь у навчаннях НАТО «Союзницький дух»

У Генштабі зазначили, що Австралія продовжує підтримувати народ України та надає постійну підтримку у відповідь на триваючі порушення росією міжнародного права.

Прибувши до Сполученого Королівства в січні 2023 року, контингент до 70 військовослужбовців Австралійських сил оборони приєднався до країн-партнерів у програмі підготовки українських новобранців під керівництвом Великої Британії.

Як повідомляв Укрінформ, базова загальновійськова підготовка у Великій Британії була започаткована урядом цієї країни у 2022 році. Вона є частиною постійного зобов’язання Сполученого Королівства щодо підтримки України в обсязі понад 2,3 млрд фунтів стерлінгів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-