ЛитПолУкрбриг бере участь у навчаннях НАТО «Союзницький дух»

ЛитПолУкрбриг бере участь у навчаннях НАТО «Союзницький дух»

Фото
Укрінформ
Литовсько-Польсько-Українська бригада імені Великого гетьмана Костянтина Острозького бере участь у навчаннях НАТО “Союзницький дух 23”, які тривають у Німеччині.

Як передає Укрінформ, про це Міністерство оборони України повідомляє у Телеграмі.

“V корпус армії США, Командування підготовки 7-ї армії Сухопутних військ ЗС США, Литовсько-Польсько-Українська бригада імені Великого гетьмана Костянтина Острозького разом із військовими Сполучених Штатів Америки, Литви, Німеччини, Польщі, Великої Британії та Румунії та союзниками по НАТО беруть участь у багатонаціональних навчаннях “Союзницький дух 23”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: Трофейний російський «Тигр» встановили на території ЛитПолУкрбригу в Любліні

Allied Spirit — це навчання армії США для багатонаціональних партнерів, які проводяться на полігонах Командування підготовки 7-ї армії Сухопутних військ Збройних сил США в Графенвері та Хоенфельсі (Німеччина).

“Союзницький дух 23” — це багатонаціональні командно-штабні навчання з використанням технології комп’ютерного моделювання в трьох країнах для відпрацювання інтегрованих функцій командування та контролю за реалістичним тактичним сценарієм проти реалістичної загрози, яка триватиме протягом першого тижня березня.

Читайте також: Українські військові завершують навчання на системах Patriot — Пентагон

У цих командно-штабних навчання рівня дивізії, представники ЛитПолУкрбриг діють як сторона ймовірних дій у відповідь. Під час навчань буде перевірено успішну інтеграцію технологій і процедур. Навчання дають можливість обмінятися досвідом та вдосконалити військові операції через взаємодію між членами НАТО та союзниками.

Навчання триватимуть до 10 березня.

Читайте також: Перший батальйон ЗСУ завершив навчання з експлуатації БМП Bradley

Як повідомляв Укрінформ, у Франції розпочалися загальні військові навчання Orion-23 - наймасштабніші за останні десятиліття.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-