росія активізувала інформкампанію щодо Бахмута, аби деморалізувати українців – Маляр

росія активізувала інформкампанію щодо Бахмута, аби деморалізувати українців – Маляр

Укрінформ
російські окупанти демонструють надмірну активність навколо теми штурму Бахмута, тиражуючи наративи, спрямовані на деморалізацію нашого суспільства та військових.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Сьогодні спостерігається надмірна активізація російської інформаційної кампанії, яка супроводжує штурмування Бахмута. Ворог запускає декілька наративів, спрямованих на деморалізацію нашого суспільства та військових», - повідомила Маляр.

Зокрема, за її словами, ворог зазначає, що нібито Бахмут не має стратегічного значення і його оборона це нібито політичне рішення. Це не так, військові неодноразово пояснювали значення і задачі оборони Бахмута, а рішення щодо ведення бойових дій ухвалює вище військове керівництво, нагадала заступниця міністра.

Також за інформацією Маляр, окупанти дискредитують військове командування східного напрямку - викладають фейкові документи нібито зі штабу на Сході. Крім того, з метою навіювання демонструють «силу» окупантів і «слабкість» оборонців, розкриваючи нібито відомі їм плани щодо Бахмута обох воюючих сторін.

Читайте також: ЗСУ щодня відбивають до 100 атак російських загарбників – Україна в ОБСЄ

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в ефірі національного телемарафону заявив, що у районі Бахмуту на Донеччині відбулось за добу 29 бойових зіткнень, російські загарбники втратили 94 вбитими, 121 окупант зазнав поранень. ЗСУ знекровлюють ворога до підходу резервів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-