У Чорному морі - чотири ворожих ракетоносії із залпом до 24 «Калібрів»

У Чорному морі - чотири ворожих ракетоносії із залпом до 24 «Калібрів»

Укрінформ
Загроза з моря не зникає - ворог тримає напоготові чотири ракетоносії з сумарним залпом в 24 ракети типу «Калібр».

Про це в ефірі телемарафону розповів речник голови Одеської ОВА Сергій Братчук, передає Укрінформ.

«У Чорному морі знаходяться чотири ворожі ракетоносії, які можуть нести на бортах до 24 "Калібрів". Загроза ракетної небезпеки висока», - підкреслив Братчук.

Речник голови ОВА додав, що збільшення пауз між масованими ракетними ударами може свідчити про те, що потенціал росії став набагато нижчим.

Читайте також: Збільшення кораблів рф у Чорному морі свідчить про пошук нової тактики - Гуменюк

Братчук також навів слова командувача ВМС ЗС України Олексія Неїжпапи, згідно з якими потенціал флоту рф став у три рази нижчим, ніж був на початку повномасштабного вторгнення.

Як зазначила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк у Military Media Center, загалом у Чорному морі наразі перебуває 13 кораблів рф, які ворог може застосувати раптово, тому не варто нехтувати сигналами повітряної тривоги.

"Наразі в Чорному морі перебуває 13 кораблів, серед яких чотири ракетоносії: 2 надводні, 2 підводні, загальний залп калібрів у цьому розрахунку може становити 24 ракети високої точності. Те, що ворожі війська вивели ракетоносії на бойове чергування, говорить про їхню готовність до застосування, не обов’язково всі 24 «Калібри» там заряджені. Але під час попередніх масованих ракетних ударів противник використовував змішаний тип атак: атаки з ракетами морського базування «Калібр» і ракетами повітряного базування із застосуванням стратегічної та тактичної авіації. Наразі, спостерігаючи певну активність авіації як на Північному напрямку, так і на Північно-східному, можна стверджувати, що цілком імовірна така колаборація повітря й моря для масованих ракетних атак. Але так само ймовірні точкові ракетні атаки, які вчора і відбулися, коли атакувала виключно авіація", — заявила Гуменюк.

Як повідомлялося, вчора, 1 березня, росія тримала у Чорному морі п'ять ворожих ракетоносіїв із 32 «Калібрами».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-