На ділянці Придністров’я немає критичної сили, яка здатна відкрити другий фронт – Гуменюк

На ділянці Придністров’я немає критичної сили, яка здатна відкрити другий фронт – Гуменюк

Укрінформ
На кордоні з Молдовою не виключені провокації, але наразі активності ворога на придністровському сегменті не спостерігається..

Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Сили оборони на кордоні забезпечують загальну взаємодію з адекватним реагуванням на ймовірність тих загроз, які можливі з того напрямку. Наразі вони не критичні. Ми говоримо про вірогідну активність диверсійно-розвідувальних груп, або якихось провокацій типу обстрілу державного кордону - вони не виключені. Ми пильно спостерігаємо. Наразі активності з того боку кордону не спостерігається», - сказала речниця.

Читайте також: Українські прикордонники посилено охороняють район біля Придністров’я

За її словами, сили, які зосереджені від країни агресорки на ділянці Придністров’я, не є критичною силою, яка здатна відкрити другий фронт. «Їм все одно буде потрібна підтримка, а географічно вони її отримати не можуть. Саме тому ми спостерігаємо за тим, що зараз працюють більше інформаційно психологічні операції в Молдові, де намагаються розхитувати соціально-політичний устрій», - сказала Гуменюк.

Як повідомляв Укрінформ, Україна посилила контроль кордону з Молдовою у районі окупованого росією Придністров’я.

Читайте також: Гуменюк пояснила, чому висадка російського десанту в Придністров’ї неможлива

23 лютого в міноборони росії заявили, що найближчим часом Київ нібито готує провокації в Придністров'ї, які здійснять за допомогою бійців батальйону «Азов». У російському відомстві стверджують, що як привід для вторгнення української армії планують інсценувати нібито наступ російських військ із території Придністров'я.

У Молдові спростувала фейки рф про наміри України «напасти» на Придністров'я.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-