Буданов переконаний, що Китай не постачає росії зброю

Буданов переконаний, що Китай не постачає росії зброю

Укрінформ
Станом на зараз немає жодних ознак, що Китай погодиться на передачу зброї російській федерації.

Як передає Укрінформ, про це повідомив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов в інтерв’ю «Голосу Америки».

«Я не поділяю таку думку (що Китай може постачати зброю для рф – ред.). Станом на зараз не думаю, що Китай погодиться на передачу озброєнь росії … Я не бачу жодних ознак, які свідчать про те, що навіть оговорюються такі речі», – наголосив Буданов.

Він зауважив, що при всій повазі до заяв політиків, спирається виключно на факти. «Я керівник розвідки і спираюся, вибачте, не на думку, при всій повазі, окремих людей, а лише на факти. Фактів таких я не бачу».

За його словами, наразі майже єдиною країною, яка насправді передає більш-менш серйозні озброєння рф, є Іран. Попри інформацію про постачання зброї з Північної Кореї, зараз немає фактів її підтвердження.

Читайте також: Летальна допомога Китаю для рф матиме для нього іміджеві наслідки у світі – Держдеп

Також Буданов заявив, що Сербія, на яку так всі в росії сподівалися, відмовила в передачах озброєнь. рф намагається ввозити озброєння через треті країни.

«Є певні намагання купити через треті країни – більш-менш масштабно ввезти озброєння. Зараз пробують з Мʼянмою. Що з цього вийде, побачимо з часом. Але по факту росія, в питанні озброєнь обмежена, скажімо так, Іраном. Станом на зараз», – наголосив голова розвідки.

Як повідомляв Укрінформ, 22 лютого Міністерство закордонних справ Китаю заявило, що країна не розглядає можливість передачі росії зброї для використання її у війні проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-