Візит лукашенка до Пекіна підтверджує бажання КНР поглибити зв’язки з росією - Держдеп

Візит лукашенка до Пекіна підтверджує бажання КНР поглибити зв’язки з росією - Держдеп

Укрінформ
Державний візит до Китаю білоруського диктатора лукашенка, який вважається вкрай лояльним до кремля, є зайвим підтвердженням того, як керівництво в Пекіні намагається посилити свою взаємодію з росією на тлі її жорстокої війни в Україні.

Про це заявив у понеділок під час брифінгу в Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Той факт, що КНР зараз взаємодіє з лукашенком, який фактично поступився росії суверенітетом (власної держави – ред.), є ще одним елементом того, як Китай поглиблює взаємодію з рф й усіма тими, хто втягнутий та підтримує жорстоку російську війну проти України», - зауважив представник Держдепу.

Читайте також: лукашенко збирається зустрітися із Сі Цзіньпіном, аби допомогти рф та Китаю обійти санкції - ISW

Він також зазначив, що візит лукашенка до Пекіна лише підтверджує занепокоєння, які США висловлювали раніше щодо намірів китайського керівництва поглибити зв’язки з рф.

Як повідомляв Укрінформ, самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко має намір зустрітися з президентом Китаю Сі Цзіньпіном. У Інституті вивчення війни не виключають, що візит може мати на меті пошук способів для росії й Китаю ухилитися від санкцій у разі відправки росії летальної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-