росія боїться заходити в «сіру зону» Чорного моря - командувач ВМС

росія боїться заходити в «сіру зону» Чорного моря - командувач ВМС

Укрінформ
У Чорному морі «сірою зоною» є 25 тисяч квадратних кілометрів, туди не заходять кораблі російської федерації через страх бути знищеними.

Як передає Укрінформ, про це заявив командувач Військово-морських сил Збройних сил України віце-адмірал Олексій Неїжпапа, повідомляє Міністерство оборони України у Телеграмі.

“Сьогодні 25 тисяч квадратних кілометрів українського Чорного моря є сірою зоною, куди не заходять кораблі росії, побоюючись знищення. Це площею як територія Одеської та Харківської областей разом узяті”, — зазначив він.

Загальноекономічна зона України в Чорному морі, яку потрібно звільнити, становить понад 70 тисяч квадратних кілометрів, зауважив Неїжпапа.

Він нагадав, що у перші дні широкомасштабного вторгнення бачили російських загарбників неозброєним оком у морі неподалік Одеси, а зараз вони вже не підходять до контрольованих Україною берегів. “Море — це велика дорога, і завдання кожної країни — її захистити”, — додав командувач ВМС.

“Втім, завдяки стійкості українських воїнів та допомозі наших західних партнерів, ми без сумніву переможемо російського агресора, повернемо тимчасово окуповані території на землі та в морі”, — підкреслив він.

За словами Неїжпапи, 2022 був роком незламності, а “тепер настає рік відплати який вселяє впевненість у Перемозі!”.

Читайте також: Неїжпапа: Для безпеки у Чорному морі Україні потрібні ракети великої дальності

Як повідомляв Укрінформ, український флот посилився у кілька разів, рік тому співвідношення до сил ворога було 1:12.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-