У рф занепокоєні вибухами у «недосяжному» для ударів ЗСУ Маріуполі – британська розвідка

У рф занепокоєні вибухами у «недосяжному» для ударів ЗСУ Маріуполі – британська розвідка

Укрінформ
У рф викликали занепокоєння вибухи в Маріуполі, який москва вважала недосяжним для ударів з боку Збройних сил України.

Про це повідомляє у Твіттері Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на розвідку, передає Укрінформ.

Як зазначається, з 21 лютого проросійські представники "влади" повідомили про щонайменше 14 вибухів навколо тимчасово захопленого Маріуполя. Зокрема, місця вибухів включають склад боєприпасів в аеропорту, два паливні склади та сталеливарний завод, який росія використовує як військову базу.

Маріуполь розташований щонайменше за 80 км від лінії фронту, зауважують у британському відомстві.

«росія, ймовірно, буде стурбована тим, що незрозумілі вибухи відбуваються в зоні, яку вона, ймовірно, раніше оцінювала як таку, що за межами звичайних ударних можливостей України», - йдеться у зведенні.

У британському Міноборони зауважують, що Маріуполь, хоч і зазнав великих руйнувань на початку повномасштабної війни, є важливим для рф, оскільки це найбільше місто, захоплене росією у 2022 році, яке вона все ще контролює, і розташоване на ключовому логістичному шляху.

Читайте також: Іран постачає росії боєприпаси в обмін на допомогу в розвитку ракетної програми — ЦРУ

Як повідомлялося, керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк заявляла, що вибухи на території тимчасово захопленого Маріуполя засвідчують, що віддалені ворожі цілі вже не є недосяжними для Сил оборони.

У захопленому росіянами Маріуполі пізно ввечері 21 лютого пролунала серія вибухів. Було підтверджено два влучання в склад боєкомплектів в аеропорту та на території меткомбінату ім. Ілліча в місце базування загарбників.

22 лютого в Маріуполі підтверджено ліквідацію двох складів пального на базах загарбників.

Зранку 23 лютого у місті зафіксували три вибухи - влучання по ворогу були на території меткомбінату ім. Ілліча та в районі аеропорту. Крім того, вдень знову зафіксували вибух - цього разу в центрі міста.

У районі Новоселівці 25 лютого підтвердили нічні влучання у склад боєкомплектів військових рф та ворожу військову техніку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-