Іран постачає росії боєприпаси в обмін на допомогу в розвитку ракетної програми — ЦРУ

Іран постачає росії боєприпаси в обмін на допомогу в розвитку ракетної програми — ЦРУ

Укрінформ
Директор ЦРУ США Вільям Бернс заявив, що росія допомагає Ірану у розвитку його ракетної програми в обмін на постачання безпілотників для війни проти України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

Бернс зазначив, що альянс між росією та Іраном швидко розвивається, і назвав ситуацію «тривожною».

«Зараз він рухається досить швидко у дуже небезпечному напрямку,.. ми знаємо, що іранці вже надали росіянам сотні озброєних безпілотників, які вони використовують, щоб завдавати болю українським громадянам. Ми знаємо, що вони надали боєприпаси для артилерії, а також для танків», — сказав Бернс.

За його словами, ЦРУ також вбачає ознаки того, що росія пропонує допомогу Ірану у її ракетній програмі і розглядає можливість надання Тегерану винищувачів в обмін на військову допомогу.

Бернс також розповів про свою розмову з директором служби зовнішньої розвідки росії сергієм наришкіним і сказав, що президент путін «надто впевнений» у своїй спроможності знищити Україну. Він назвав дискусію з наришкіним «досить гнітючою».

«З боку пана наришкіна ... було дуже зухвале ставлення, почуття зухвалості і зарозумілості, що відображає точку зору путіна — його віру в те, що він може змусити час працювати на нього, що він вірить, що зможе «перемолоти» українців, що він зможе виснажити наших європейських союзників, що політична втома рано чи пізно настане», - сказав глава ЦРУ.

Водночас він наголосив: «Моя мета не в тому, щоб говорити про перемовини. Це те, що українцям потрібно буде обговорити з росіянами, коли вони вважатимуть за потрібне. Це було для того, щоб чітко пояснити наришкіну — і через нього президенту путіну — серйозні наслідки, якщо росія колись вирішить застосувати будь-яку ядерну зброю. І я думаю, що наришкін розумів серйозність цього питання, і я думаю, що президент путін також це зрозумів», – сказав директор ЦРУ.

Читайте також: Іран заявив про створення ракети з радіусом дії 1650 кілометрів

Як повідомляв Укрінформ, раніше Бернс заявляв, що наступні шість місяців будуть вирішальними для визначення остаточного результату війни, розв'язаної росією проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-