Костін анонсував «юридичний Рамштайн», який відбудеться в Україні

Костін анонсував «юридичний Рамштайн», який відбудеться в Україні

Укрінформ
Генеральний прокурор Андрій Костін анонсував, проведення в Україні конференції у форматі «юридичного Рамштайну».

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

"Рівно рік Україна протистоїть повномасштабній, неспровокованій і жорстокій агресії рф. Агресії, яка стала першопричиною десятків тисяч воєнних злочинів, вчинених на нашій землі. Ба більше! Цим актом агресії росія зазіхнула на самі основи світового порядку, принципи та цінності, за якими людство живе з часів Другої світової війни", - ідеться у повідомленні.

Костін зазначив, що відновити справедливість і покарати винних - спільне завдання: "Заради України. Заради всіх, хто пережив жахи війни, та заради всього вільного світу".

"Саме сьогодні Президент анонсував конференцію United for Justice — "Об’єднані заради справедливості". Збираємо міжнародних партнерів і друзів у форматі "юридичного Рамштайну". Як сказав Президент, говоритимемо про всі можливості, реакції, і рішення. Це і робота Joint Investigation Team у складі України, Польщі, Естонії, Литви, Латвії, Словаччини та Румунії, і правові аспекти створення Спеціального трибуналу за злочин агресії, а також механізму компенсації завданої шкоди", - розповів Костін.

Читайте також: Створення спецтрибуналу для росії підтримують понад 20 країн - Костін

За його словами, будуть окремі панельні дискусії, присвячені розслідуванню і переслідуванню злочинів геноциду, сексуального насильства, воєнних злочинів проти довкілля тощо.

"Світ об’єднується, щоб подолати безкарність та відновити справедливість. Твердо переконаний — це єдиний шлях до тривалого миру та панування Закону", - наголосив генпрокурор.

Як повідомляв Укрінформ, станом на початок цього тижня в Україні зареєстровано понад 87 тисяч воєнних злочинів росії, внаслідок яких загинули майже 10 тисяч цивільних.

Фото: Офіс генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-