Нові санкції вплинуть на спроможність путіна вести війну – Білий дім

Нові санкції вплинуть на спроможність путіна вести війну – Білий дім

Укрінформ
В адміністрації президента США переконані, що нові санкції, запроваджені в п’ятницю проти росії, матимуть вплив насамперед на оборонний і технологічний сектори в росії, а також на спроможність кремля вести війну.

Про це заявив у п’ятницю під час онлайн-брифінгу координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми вважаємо, що санкції абсолютно допоможуть обмежити здатність путіна оснащувати його збройні сили», - зауважив представник Білого дому.

Він підкреслив, що нові обмеження спрямовані передусім на технологічний і оборонний сектори в рф. За його словами, це посилить тиск запроваджених раніше санкцій та заходів експортного контролю, а також вплине на здатність рф закуповувати та використовувати деякі високотехнологічні можливості.

Читайте також: Держдеп США оголосив додатковий список персональних санкцій проти росії

«Наприклад, ми знаємо, що він (путін – ред.) має проблеми з виробництвом крилатих ракет, бо не може отримати мікроелектроніку, необхідну для їхніх систем наведення», - зауважив Кірбі.

Він підкреслив, що нові санкції проти росії безумовно матимуть вплив, і США разом із союзниками та партнерами мають намір продовжувати тиск на росію.

«Ми не відкидатимемо додаткових можливостей та додаткових санкцій, залишимо їх на столі», - зазначив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, уряд США в п’ятницю оголосив про запровадження масштабного пакета санкцій проти росії та інших країн, які підтримують розв'язану нею війну проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-