Війна рф проти України є також агресією проти Латинської Америки – МЗС Еквадору

Війна рф проти України є також агресією проти Латинської Америки – МЗС Еквадору

Укрінформ
Розв'язана росією проти України війна є також агресією проти всього світу та Латинської Америки, зокрема.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр закордонних справ Еквадору Хуан Карлос Ольгін під час засідання Ради Безпеки ООН міністерського рівня, присвяченого річниці російського вторгнення в Україну.

"Мова не йде про конфлікт, який стосується лише України. Це – агресія проти всього світу і також проти Латинської Америки", - сказав він.

Глава МЗС Еквадору заявив, що Рада Безпеки ООН має засудити будь-яку анексію територій силою, та наголосив на важливості забезпечення належної роботи міжнародних слідчих органів і використання механізмів притягнення до відповідальності винних у скоєних в ході російської агресії злочинах.

Читайте також: «Кулак партнерів» України неповний: не вистачає Африки і Латинської Америки - Президент

"рф має негайно припинити цю неспровоковану та невиправдану війну і вивести свої війська для того, щоб добитися реального припинення вогню, щоб відновити мир та безпеку в Україні на основі поваги до суверенітету та територіальної цілісності і політичної незалежності цієї країни", - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку у п’ятницю розпочалося засідання Ради Безпеки ООН міністерського рівня, присвячене річниці російського вторгнення в Україну, яке проходитиме у формі відкритих дебатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-