Наєв: Виснажливі бої за Бахмут вселяють віру в наших воїнів, наближають перемогу

Наєв: Виснажливі бої за Бахмут вселяють віру в наших воїнів, наближають перемогу

Відео
Укрінформ
Командувач Об‘єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв підбив підсумки року повномасштабного вторгнення рф на територію України.

Про це він написав на своїй сторінці у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Минає рік, як повномасштабне вторгнення країни-агресора змусило нас зібрати волю в кулак та, стиснувши зуби, мобілізувати всі наявні сили та засоби для відсічі жорстокого наступу ворога.

Одурманені маніакальною ідеєю міфічного «руського міра», навали ординців з озвірілою рішучістю рушили зі сходу, півночі та півдня. Авіаційних й ракетних ударів зазнали всі міста України. Ціною неймовірних геройських зусиль українських захисників колони були зупинені, а згодом, на певних напрямках, відсунуті назад», - написав Наєв.

Він також зауважив, що на захист України стали всі громадяни, а звірства росії побачив увесь цивілізований світ.

Читайте також: НАТО у річницю російської агресії підтвердило солідарність із Україною

«На оборону своєї землі піднялися всі, хто мав можливість чинити опір окупантам, бо ніхто їх з хлібом-сіллю тут не чекав.

Героїчна оборона наших міст довела стійкість українських воїнів та їх волю до перемоги. Про звірства, несумісні з людяністю, після звільнення окупованих територій дізнався увесь світ. Світлини з Гостомеля, Бучі, Ірпеня, Бородянки шокували своєю жорстокістю», - пояснив генерал-лейтенант.

Він також висловив подяку всім, хто з першого дня повномасштабного вторгнення протистояв ворогу.

Читайте також: Сергій Наєв, командувач Об'єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенант

«Сьогоднішні важкі й виснажливі бої за Авдіївку та Бахмут вселяють віру в наших воїнів і наближають довгоочікуваний день Перемоги. Я низько вклоняюся і співчуваю тим, хто втратив рідних та близьких, втратив свої домівки та статки. Я дякую усім за розуміння, терпіння та витримку. Я дякую кожному, хто в перші неймовірно складні для України дні та тижні з гордо піднятою головою висловлював загарбникам своє презирство і переходив до рішучих дій. Я дякую захисникам і захисницям за проявлені мужність, відвагу та героїзм. Слава Україні», - підсумував Наєв.

Як повідомлялося, Президент США Джо Байден у річницю повномасштабного російського вторгнення заявив, що росія ніколи не переможе Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-