Рада удосконалила порядок залучення ЗСУ до посилення охорони держкордону

Рада удосконалила порядок залучення ЗСУ до посилення охорони держкордону

Укрінформ
Верховна Рада на пленарному засіданні ухвалила в цілому законопроєкт щодо визначення порядку та способів залучення підрозділів ЗСУ та інших військових формувань до виконання завдань з посилення охорони державного кордону.

Як повідомив народний депутат від парламентської фракції "Голос" Ярослав Железняк у Телеграмі, за схвалення документу проголосували 310 парламентаріїв.

Згідно з документом, мета - забезпечення подальшого розвитку та поліпшення загальнодержавної системи охорони і захисту державного кордону, уточнення повноважень Державної прикордонної служби України, Збройних Сил України, інших складових сектору безпеки і оборони держави щодо захисту державного кордону, зокрема стосовно визначення порядку та способів залучення підрозділів Збройних Сил України, інших військових формувань та правоохоронних органів України до виконання завдань з посилення охорони (прикриття) державного кордону, йдеться у пояснювальній записці.

Читайте також: Уряд спростив проведення калібрування вимірювальної техніки під час війни

Крім того, будуть усунуті перепони для інженерного облаштування інфраструктури державного кордону на землях природно-заповідного фонду України, а також будуть надані вздовж українсько-російської та українсько-білоруської ділянок державного кордону більшої частки земель для посиленого облаштування засобів захисту та оборони державного кордону України (у т.ч. мінних полів).

Буде спрощено процедуру примусового видворення з України нелегальних мігрантів, які затримуються уповноваженими державними органами за незаконне перетинання державного кордону або інші грубі порушення українського законодавства, шляхом надання права ухвалення таких рішень відповідним державним органам, зокрема, СБУ, ДМС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-