Українці показали приголомшливу хоробрість, майстерність і силу духу – глава Пентагону

Українці показали приголомшливу хоробрість, майстерність і силу духу – глава Пентагону

Укрінформ
Від самого початку повномасштабної російської агресії громадяни України продемонстрували приголомшливу хоробрість, майстерність і силу духу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві глави Пентагону Ллойда Остіна.

«Незважаючи на кремлівську кампанію жорстокості, народ України продемонстрував приголомшливу хоробрість, вправність і силу духу. Сьогодні і кожного дня ми будемо поруч із мужніми українцями, які борються за свою країну, і сумуємо разом із тими, хто втратив своїх близьких у жахливій війні, розпочатій москвою», - сказав він.

За словами Остіна, за останній рік США виділили Україні безпекової допомоги на суму понад 32 млрд доларів.

Міністр додав, що Сполучені Штати також згуртували нації доброї волі з усієї планети, щоб засудити агресію росії та терміново надати Україні необхідну допомогу.

Читайте також: США оголосили новий пакет військової допомоги Україні на $2 мільярди

«Двигуном наших зусиль є Контактна група з питань оборони України, надзвичайна коаліція з близько 50 країн, яку я збираю регулярно для координації підтримки захисників України. Наші союзники та партнери в Контактній групі виділили понад 20 мільярдів доларів США на безпекову допомогу Україні, включаючи сотні танків, тисячі інших броньованих машин, життєво важливі системи протиповітряної оборони, сотні артилерійських систем та інші важливі засоби», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого 2022 року росія розпочала новий етап війни проти України – повномасштабний наступ. За рік сили оборони України завдали значних втрат агресору, знищивши майже 147 тисяч російських загарбників.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-