Данілов: На засіданні Ставки розглянули ситуацію на кордонах та навколо Молдови

Данілов: На засіданні Ставки розглянули ситуацію на кордонах та навколо Молдови

Оновлено
Укрінформ
У четвер, 23 лютого, відбулося засідання Ставки головнокомандувача, на якій, зокрема, були розглянуті питання ситуації на кордонах України та навколо Молдови.

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов повідомив в ефірі загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

“Сьогодні відбулося засідання Ставки головнокомандувача на чолі з Президентом. Були присутні всі представники, які на сьогоднішній день беспосередньо знаходяться на кордонах з білоруссю, Молдовою, в напрямку Бахмута. Сьогодні Президент заслухав всіх", - сказав Данілов.

Він нагадав, що українська розвідка заздалегідь повідомила про спробу перевороту в Молдові, відповідно Президент України поінформував про це Президента Молдови.

Читайте також: У Молдові заарештували двох підозрюваних у шпигунстві й підготовці перевороту

"На сьогоднішній день росіяни не змогли скористатися, умовно кажучи, моментом, але це не значить, що вони не будуть намагатися саме там, на молдовському напрямку, робити захоплення влади. Їм дуже важливо, щоб частину військ ми відволікали на той напрямок, тому що якщо там з'явиться точка нестабільності, звичайно, ми маємо на це реагувати", - сказав Данілов.

Секретар РНБО додав, що Україна буде стежити за розвитком подій і обов'язково буде допомагати сусіднім дружнім країнам.

Данілов зауважив, що складна ситуація зараз на східному напрямку, але українські військові дають відсіч російським загарбникам.

Читайте також: рф пробує наступати на п'яти напрямках, але її «великий наступ» успіхів не має – Данілов

Як повідомляв Укрінформ, секретар РНБО Олексій Данілов написав у колонці для «Української правди», що росія готує сценарій внутрішньої дестабілізації в Україні, як єдиний порятунок від своєї військової поразки. Для цього на міжнародних майданчиках та всередині України рф через своїх «експертів» просуває ідеї відмови України від територій Донецької, Луганської областей і Криму в обмін на припинення війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-