Лондон оголосив про можливість надання Україні додаткових танків Challenger 2

Лондон оголосив про можливість надання Україні додаткових танків Challenger 2

Укрінформ
Бойові танки Challenger 2 можуть почати надходити в Україну навесні, а додаткове надання бронетехніки залежатиме від рівня загрози та оборонних потреб.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес в інтервʼю агенції Reuters, передає Укрінформ із посиланням на "Радіо Свобода".

"Британія може запропонувати Україні більше танків на додаток до 14 вже обіцяних, але це залежатиме від оборонних потреб країни", - сказав Воллес.

Читайте також: Міністр оборони Британії відвідав базу, де тренуються українські військові

“Важливо переконатися, що ми зможемо підтримати їх (потреби України, - ред.) упродовж цього року. Оскільки росія використовує власну тактику м'ясорубки, коли російська армія не дбає про власний народ, ми повинні переконатися, що вона не зможе досягти успіху”, – сказав Воллес.

Очільник британської міноборони визнав, що на все це потрібні гроші, але не озвучив деталі переговорів щодо залучення додаткових коштів до бюджету цього місяця, що зараз тривають.

Читайте також: Україна буде в НАТО, над її зближенням з Альянсом Британія працює вже зараз - Сунак

Міністр відвідав полігон на південному заході Англії, де українські військові вчаться керувати танками в бойових умовах. У заяві міністерства оборони Великої Британії сказано, що навчання «триває швидко» і потребуватиме кількох тижнів.

«Українці продовжуватимуть воювати, а Британія разом із нашими союзниками не похитнеться. Ми продовжуватимемо надавати можливості, необхідні для підтримки України, стільки, скільки буде потрібно», – наголосив Воллес.

Читайте також: Британія нарощує виробництво зброї, аби допомогти Україні - Воллес

Раніше цього тижня про терміни надання Україні танків Leopard 2 оголосила Польща.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці січня стало відомо, що українські військові в неділю прибули до Великої Британії для навчання на танках Challenger 2.

Уряд Великої Британії ухвалив надати Україні танкову роту основних бойових танків Challenger 2 – чотири негайно та вісім трохи згодом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-