У Польщі сказали, коли передадуть Україні танки Leopard 2

У Польщі сказали, коли передадуть Україні танки Leopard 2

Укрінформ
Польща надасть Україні 14 танків Leopard 2 упродовж «найближчих двох-трьох тижнів» після завершення підготовки українських військ на цих машинах.

Про це інформує Радіо Свобода із посиланням на МЗС РП, передає Укрінформ.

Речник Міністерства закордонних справ Польщі Лукаш Ясіна заявив, що його країна підтримує і надсилання винищувачів до України, але ще має бути досягнутий консенсус між країнами НАТО.

«Так само, як це було з танками, ми сподіваємося, що ця коаліція буде достатньо великою, щоб усе більше підтримувати українців. Реактивні літаки дуже корисні на українській війні. Але ми є членом НАТО і хочемо досягти згоди з усіх таких питань, щоб брати участь у цьому разом, тому що альянс сильніший, коли ми разом», – сказав речник.

Читайте також: Німецькі Leopard будуть в Україні до кінця березня - Пісторіус

Україна давно просить союзників про надання сучасних літаків. Під час зустрічі в Парижі Президент України Володимир Зеленський закликав лідерів Франції й Німеччини «якомога швидше» надати Україні винищувачі, щоб відбити наступ росії.

Читайте також: Адміністрація США обмірковує надання Україні ATACMS та літаків F-16 - конгресмен

Як раніше повідомляло агентство, Нідерланди разом з Німеччиною та Данією планують поставити Україні близько 100 танків Leopard.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-