Без звільнення окупованих територій 80% злочинів рф залишаться нерозкритими - захисник Азовсталі в ООН

Без звільнення окупованих територій 80% злочинів рф залишаться нерозкритими - захисник Азовсталі в ООН

Укрінформ
Без звільнення територій України приблизно 80% чи й більше звірств, злочинів російських військових залишатимуться нерозкритими.

Про це захисник Маріуполя, заступник командира полку “Азов”, колишній військовополонений Ілля Самойленко розповів на панельній дискусії «Порушення прав військовополонених», повідомляє власкор Укрінформу.

“Без звільнення територій України приблизно 80% чи й більше звірств, злочинів, будуть залишатися прихованими та нерозкритими. Ми не можемо допустити, щоб так сталося. За минулий рік Україна очолила світову боротьбу проти тиранії, тиску, колективного зла… І ви повинні знати, що сотні тисяч історій про те, що відбувається в Україні, більше ніколи не будуть розказані, бо люди, які можуть їх розповісти, вже безмовні, вони мертві, або це ті, хто в полоні чи на все ще окупованих територіях”, - наголосив Самойленко.

На його переконання, розв'язання гуманітарних проблем та порушення прав людини, знаходиться на полі бою.

Читайте також: Воєнні злочини рф: результати розслідування МКС будуть цьогоріч - Костін

“Все, що відбувалося в Маріуполі, в інших містах - це геноцид. Це є частиною російської тактики, що полягає не лише в бомбардуванні житлових будинків, знищенні цивільної інфраструктури, це не лише спрямування крилатих ракет на цивільні об'єкти, а й в інших діях, спрямованих проти цивільного населення, в результаті яких загинули десятки тисяч цивільних”, - сказав колишній військовополонений.

За його словами, росіяни можуть добре робити лише дві речі: брехати й намагатися залякувати.

Читайте також: Побачила світ книга «Очі Маріуполя» - історії військових, які боронили місто

“росіяни зробили виклик світовому порядку колективної безпеки, цивілізованим угодам, усьому тому, до чого ми звикли. Усе, що робить наше життя кращим… І почали вони це 9 років тому з окупації Криму, коли світ не був настільки об'єднаним… Все змінилося, нині світ об'єднався, але ми повинні пам'ятати, що будь-яке зволікання оплачується ціною людських життів. І нічого не змінилося з моїх прямих трансляцій з Азовсталі - зволікання коштує життів”, - сказав Самойленко.

Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку в штаб-квартирі ООН у середу відбуваються слухання щодо грубих порушень прав людини, спричинених російською агресією проти України.

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-