Лідер КНР планує навесні зустрітися з путіним у москві – WSJ

Лідер КНР планує навесні зустрітися з путіним у москві – WSJ

Укрінформ
Лідер КНР Сі Цзіньпін готується відвідати москву для зустрічі з президентом росії володимиром путіним в найближчі місяці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Wall Street Journal.

За словами співрозмовників видання, Пекін хоче відігравати більш активну роль у припиненні російсько-української війни. Водночас зустріч Сі з путіним може стати частиною поштовху до багатосторонніх мирних переговорів і дозволить Китаю повторити свої заклики до росії не використовувати ядерну зброю.

Західні столиці вже висловили скептицизм щодо дипломатичної ініціативи Китаю, загальні контури якої вперше окреслив минулого тижня головний дипломат країни Ван Ї на Мюнхенській безпековій конференції.

Джерела додають, що організація візиту перебуває на ранній стадії, і терміни ще не визначені. Співрозмовники зазначають, що лідер КНР міг би відвідати москву у квітні або на початку травня.

Читайте також: У НАТО стурбовані тим, що Китай може надати підтримку росії — Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна уважно вивчить пропозиції Китаю з мирного врегулювання та завершення розв’язаної росією агресивної війни після того, як отримає ці пропозиції у документальній формі, але вже зараз очевидно, що будь-які такі пропозиції мають будуватися на основі дотримання принципу територіальної цілісності України.

Фото: EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-