Жертви серед цивільних здебільшого пов’язані з невибірковими обстрілами рф - розвідка Британії

Жертви серед цивільних здебільшого пов’язані з невибірковими обстрілами рф - розвідка Британії

Укрінформ
Велика кількість жертв серед мирного населення та пошкодження медичних і навчальних закладів в Україні спричинена невибірковим використанням росією артилерії та інших систем озброєння.

Про це з посиланням на дані британської розвідки повідомляє Міністерство оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

Зазначається, що станом на 13 лютого 2023 року Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 18 955 жертв серед цивільного населення з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Серед них 7199 убитих і 11756 поранених. При цьому 697 жертв серед цивільного населення зафіксовано у січні 2023 року.

В УВКПЛ заявили, що вважають, що фактичні цифри значно вищі. Згідно з іншим незалежним аналізом, імовірно, було вбито понад 16 тисяч мирних жителів.

Дані за січень 2023 року свідчать про те, що насильство тривало вздовж лінії фронту протяжністю 1200 км, але було зосереджено переважно в Донецькій, Луганській та Запорізькій областях.

Протягом січня 2023 року спостерігалася дуже висока інтенсивність і тенденція до погіршення пошкоджень як медичних, так і навчальних закладів.

На думку розвідки Британії, ці інциденти та подальші жертви серед цивільного населення, ймовірно, здебільшого пов’язані з невибірковим використанням з боку росії артилерії та інших систем озброєння.

Читайте також: російські війська за добу 58 разів обстріляли Херсонщину, є загиблі

Як повідомлялося, у попередньому зведенні британської розвідки йшлося про те, що втрати армії рф унаслідок наступу на сході, особливо у Бахмуті та Вугледарі, залишаються високими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-