Зеленський обговорив з Байденом надання Україні далекобійної зброї

Зеленський обговорив з Байденом надання Україні далекобійної зброї

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив з Президентом Сполучених Штатів Джозефом Байденом питання далекобійної та іншої зброї, яка може постачатися в Україну.

Про це він розповів під час спільної з Президентом США пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На цьому тижні вже рік нашої незламності, нашої боротьби проти російської агресії, і дуже символічно, що ми зміцнюємо нашу стійкість двома зустрічами з паном Президентом: моїм і нашої команди візитом у Вашингтон у грудні та візитом Президента (США — ред.) і його команди у Київ сьогодні. Результати цих візитів, безумовно, будуть відчутними на полі бою, у посиленні наших воїнів та у звільненні наших територій”, - сказав Зеленський.

Читайте також: Байден оголосив новий пакет військової допомоги для України на $500 мільйонів

Він подякував за рішення щодо надання Україні танків “Абрамс”, яке, за словами глави держави, заклало основу для танкової коаліції, та посилення української ППО системою Patriot.

“Проговорили сьогодні також питання далекобійної зброї та зброї, яка ще може постачатись в Україну, і до цього її не було. І це дуже важливо”, - поінформував Зеленський.

Він також зазначив, що очікується новий потужний пакет оборонної допомоги США для України.

Читайте також: Війна має завершитись звільненням усієї території України та гарантіями безпеки — Зеленський

“Саме зараз такий вагомий пакет є однозначним сигналом, що у російських спроб реваншу не буде шансів, і ми разом захистимо наші українські міста, наших людей від терору росії і потужно зміцнимо імпульс до нашої перемоги”, - підкреслив Зеленський.

Як повідомлялося, у понеділок, 10 лютого, Президент США прибув з візитом в Україну. Байден вже оголосив, що CША виділяють новий пакет військової допомоги для України на суму 500 млн доларів, в якому будуть, зокрема, ракети до системи HIMARS, протитанкові ракетні комплекси Javelin тощо.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-