Війна має завершитись звільненням усієї території України та гарантіями безпеки — Зеленський

Війна має завершитись звільненням усієї території України та гарантіями безпеки — Зеленський

Відео
Укрінформ
Розв’язана росією війна повинна завершитися повною деокупацією українських територій і гарантій безпеки для України.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час спільної з Президентом США Джозефом Байденом пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрніформу.

“Ця неспровокована і злочинна російська війна проти України, усієї Європи та демократичного світу має завершитись очищенням всієї української землі від окупації росії та твердими гарантіями довготривалої безпеки як нашої держави, так і усієї Європи і всього світу”, - підкреслив глава Української держави.

Він відзначив, що саме зараз і саме в Україні вирішується доля міжнародного порядку, заснованого на правилах.

Читайте також: Байден заявив, що прибув до Києва підтримати Україну

Зеленський наголосив, що Україна разом зі США та іншими партнерами мають робити все можливе, щоб демократичний світ виграв у цій, за його словами, історичній битві.

Крім того, гарант зазначив, що візит Байдена є надзвичайно важливим сигналом підтримки для України та українців.

«Дуже вам дякую, пане Президенте. Це значущий момент підтримки для України», – сказав глава Української держави.

Також він наголосив, що особисто Байден та все американське суспільство із самого початку розв’язаної росією повномасштабної війни були разом з Україною.

«Перший телефонний дзвінок із підтримкою України був із Білого дому. Дякую за ваше лідерство. Дякую також за двопартійну підтримку, за підтримку з боку Конгресу», – зауважив Зеленський.

За інформацією пресслужби глави Української держави, зі свого боку Байден відзначив важливість своєї присутності сьогодні в Україні, яка демонструє підтримку з боку США незалежності, суверенітету й територіальної цілісності Української держави.

Читайте також: Зеленський провів перемовини з Байденом: Розмова, яка наближає нашу спільну перемогу

«Я думаю, що було б критично важливим не залишити жодного сумніву в тому, що США підтримують Україну в її війні проти жорстокої агресії», – зазначив президент США.

Як повідомлялося, президент США Джо Байден прибув у понеділок, 20 лютого, з візитом до України. Це його перший візит на посаді глави Сполучених Штатів. Він вже зустрівся із Президентом Володимиром Зеленським.

Після цього очікується візит Байдена до Польщі 20-22 лютого, де він виголосить промову біля Королівського замку в центрі Варшави, проведе переговори з Президентом РП Дудою, а також зустрінеться з лідерами “Бухарестської дев’ятки”.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-