Байден заявив, що прибув до Києва підтримати Україну

Байден заявив, що прибув до Києва підтримати Україну

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що своїм сьогоднішнім візитом до Києва він підтверджує непохитну відданість Сполучених Штатів демократії, суверенітету та територіальній цілісності України.

Про це він написав у Твіттері, передає Укрінформ.

За словами Байдена, за останній рік Сполучені Штати створили коаліцію країн від Атлантики до Тихого океану, щоб допомогти захистити Україну, надаючи безпрецедентну військову, економічну та гуманітарну підтримку – і ця підтримка триватиме.

«Коли путін розпочав вторгнення майже рік тому, він вважав, що Україна слабка, а Захід розділений. Він думав, що зможе пережити нас. Але він глибоко помилявся», - йдеться у дописі.

«Оскільки ми наближаємося до річниці жорстокого вторгнення росії в Україну, я сьогодні в Києві, щоб зустрітися з Президентом Зеленським і підтвердити нашу непохитну відданість демократії, суверенітету та територіальній цілісності України», - наголосив Байден.

Читайте також: Байден оголосить у Києві новий пакет військової допомоги Україні

Як повідомлялося, Байден у понеділок, 20 лютого, прибув з візитом до України. Це його перший візит в Україну на посаді глави Сполучених Штатів.

Він вже зустрівся із Президентом Володимиром Зеленським.

Після цього очікується візит Байдена до Польщі 20-22 лютого, де він виголосить промову біля Королівського замку у центрі Варшави, проведе переговори з президентом РП Дудою, а також зустрінеться з лідерами “Бухарестської дев’ятки”.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-