росія може використати 22-24 лютого до сотні ракет - Веніславський

росія може використати 22-24 лютого до сотні ракет - Веніславський

Укрінформ
російська федерація може вдатися до повітряних атак на Україну впродовж 22-24 лютого, тобто – до роковин від початку повномасштабного вторгнення.

Про це член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, представник Президента у ВР Федір Веніславський заявив в інтерв‘ю Укрінформу.

"росія намагатиметься максимально застосувати такі засоби ураження, які були б відчутними для України… Я думаю, що 22, 23 і 24 лютого варто очікувати повітряних атак із застосуванням ракет та БПЛА. Можливо, на лінії фронту буде загострення, спричинене застосуванням ворогом авіації", – зазначив народний депутат.

Читайте також: У КМДА спростували фейк про підготовку шкіл до надзвичайних заходів

У цьому контексті Веніславський поінформував, що за різними даними, рф отримала декілька сотень іранських безпілотників Shahed. За його словами, росія вже використала для атак на Україну до сотні дронів, однак у запасі залишилося ще пару сотень. Окрім того, член оборонного парламентського комітету повідомив, що у рф критично низький рівень запасів високоточних ракет – від десятків до сотень різних типів. На його думку, російські війська з 22 по 24 лютого можуть використовувати ці ракети, але точно не сотнями, а десятками, можливо, у кількості до ста.

Читайте також: кремль може готувати провокації «під чужим прапором» всередині рф — польська розвідка

Як повідомлялося, 24 лютого 2022 року російська федерація розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-