Повітряні кулі можуть бути новою тактикою росії – розвідка Британії

Повітряні кулі можуть бути новою тактикою росії – розвідка Британії

Укрінформ
російські війська застосовують повітряні кулі з радіолокаційними відбивачами для того, щоб отримувати інформацію про українські системи ППО та змусити українців витрачати цінні протиповітряні ракети і боєприпаси.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому в неділю Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ. 

Як зазначається у зведенні, 15 лютого Збройні сили України зафіксували над Києвом кілька повітряних куль із підвішеними під ними радіолокаційними відбивачами й повідомили, що збили щонайменше шість із них.

Раніше, 12 лютого, ВПС України спостерігали подібні повітряні кулі над східними районами Дніпропетровської області, а 14 лютого через об’єкт у формі «повітряної кулі», який імовірно залетів із території України, на кілька годин закривали повітряний простір Молдови.

«Цілком ймовірно, що повітряні кулі являють собою нову тактику росії, щоб отримати інформацію про українські системи ППО та змусити українських захисників витрачати цінні запаси ракет «земля-повітря» і протиповітряні боєприпаси», - зазначається у зведенні.

Читайте також: Ігнат пояснив, навіщо росія запускає повітряні кулі на територію України

В попередньому зведенні британської розвідки йшлося про те, що керівництву російської федерації стає дедалі складніше ізолювати російське населення від війни в Україні.    

Фото: BBC

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-