Для путіна обов’язково настане день розплати – Блінкен

Для путіна обов’язково настане день розплати – Блінкен

Укрінформ
В один момент для путіна настане день розплати за його стратегічні провали, які він продовжує зазнавати від початку агресії у 2014 році.

Про це заявив у суботу під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки держсекретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«У путіна має бути день розплати, тому що це стало для нього стратегічним провалом», - зазначив глава американської дипломатії.

Він зауважив, що провал цілей кремля почався від початку агресії в 2014 році. Тоді росія захопила Крим і частину Донбасу та прагнула запобігти приєднанню України до НАТО. Однак відтоді Україна стала більш об’єднаною, а підтримка членства в Альянсі серед українців суттєво зросла до переважної більшості.

Після масштабного наступу в 2022 році росія втратила вбитими та пораненими понад 200 тисяч людей. Ще більше мільйона росіян виїхали з країни. Понад тисяча іноземних компаній також залишили російський ринок.

«У результаті, зв’язок росії з більшою частиною світу був перерваний», - зазначив держсекретар США.

Читайте також: Європарламент закликав притягнути путіна до відповідальності за агресію проти України

Крім того, за його словами, путін хотів добитися розколу Заходу, натомість сталося протилежне – надзвичайне зближення десятків країн і не лише в Європі, але і за її межами.

«Всі в усьому світі спостерігають за цим»,- підкреслив Блінкен.

Він також нагадав, що країни цивілізованого світу систематично взаємодіють з Україною і підтримують її зброєю, навчанням, фінансовою та іншою допомогою.

«І це гарантує, що всі ці речі використовуються всебічно, з реальною стратегією успіху. І саме над цим ми працюємо. Я думаю, що володимир путін бачить це дуже й дуже чітко»,- підкреслив глава Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки віцепрезидент США Камала Гарріс підтвердила, що Сполучені Штати підтримуватимуть Україну так довго, як це буде потрібно, і Вашингтон не вагатиметься.

Фото: Munich Security Conference

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-