Переговорні позиції України потрібно підкріпляти силою – глава МЗС Франції

Переговорні позиції України потрібно підкріпляти силою – глава МЗС Франції

Укрінформ
Прийнятним завершенням російської війни мають стати переговори на тих умовах, які визначатиме Україна, і для цього Захід повинен зосередитися на забезпеченні українців усім, чого вони потребують на полі бою.

Про це заявила в п’ятницю під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки глава МЗС Франції Катрін Колонна, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Як (має закінчитися війна – ред.)? Шляхом переговорів, коли Україна буде готова на тих умовах, які вона вирішить винести на стіл»,- зауважила глава французької дипломатії.

Читайте також: В основі переговорів із рф може бути лише відновлення територіальної цілісності України - Кулеба

Водночас, за її словами, для досягнення політичної перспективи потрібна сила.

«І саме тому ми прискорюємо наші зусилля. Нам потрібно швидко доставити те, що ми маємо передати й зосередитися на тих елементах, які потрібні Україні»,- зазначила Колонна.

Читайте також: Франція відправила до України першу партію колісних танків

Вона уточнила, що на нинішньому етапі йдеться, насамперед, про поставки артилерійських систем, боєприпасів та засобів протиповітряної оборони.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю президент Франції Еммануель Макрон під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки заявив, що час для мирних переговорів ще не настав, бо що росія обрала ескалацію війни, вирішила атакувати цивільну інфраструктуру та вчиняти воєнні злочини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-