Україна має бути здатною до контрнаступу та вести мирні переговори на своїх умовах – Макрон

Україна має бути здатною до контрнаступу та вести мирні переговори на своїх умовах – Макрон

Укрінформ
Західні демократії мають бути готовими та здатними надавати Україні достатню кількість зброї, щоб вона могла не лише зупинити російську агресію, але перейти у контрнаступ. А також наприкінці війни вести переговори про мир на своїх умовах.

Про це сьогодні під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції заявив Президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ніхто не зможе змінити географію – не буде миру на континенті, поки російське питання не знайде свого рішення. Ми не маємо бути наївними, ми маємо демонструвати єдність, діяти рішуче і також просувати діалог, де це є можливим. Але зараз час для діалогу ще не прийшов, тому що росія обрала війну, інтенсифікацію цієї війни, росія вирішила атакувати цивільну інфраструктуру та вчиняти воєнні злочини. Короткострокове рішення для цього є простим. росія не має і не може отримати перемогу у цій війні. російська атака має зазнати невдачі», – зазначив Макрон.

Він наголосив на тому, що демократичні країни не можуть дозволити, щоб використання сили було знову перетворено на норму, оскільки це поставить під сумнів стабільність усього світу. Саме тому європейці разом із американцями та партнерами по усьому світу почали створювати передові позиції із захисту власної безпеки. Проти росії були застосовані санкції, Україна отримала фінансову та гуманітарну допомогу, отримала засоби для самозахисту та захисту своєї інфраструктури. Західні союзники поставили Україні засоби протиповітряної оборони, артилерійські системи, надали необхідне тренування для Збройних сил. Водночас НАТО посилило свої позиції та присутність на своєму східному фланзі.

«Ми маємо посилити наші зусилля з метою допомогти народу України. Щоб Україна сама могла почати контрнаступ, щоб отримати прийнятні умови для переговорів і в той момент, коли це обере Україна. Ми готові інтенсифікувати наші зусилля. Наступні місяці і тижні будуть вирішальними. Водночас ми маємо бути готовими до тривалого конфлікту. Я цього не хочу, ніхто цього не хоче, безумовно. Але ми маємо залишатися рішучими. Наша єдність є важливою, щоб надати Україні засоби, які дозволять їй повернутися за стіл переговорів на прийнятних умовах, працювати над довготривалим миром на умовах, які визначатимуть самі  українці», – наголосив президент Французької Республіки.

Читайте також: Німеччина продовжить передавати Україні сучасну зброю – Шольц

Як повідомлялося, 17 лютого в Німеччині розпочалася Мюнхенська безпекова конференція, що присвячена найбільш актуальним проблемам європейської та світової безпеки.

Фото: @MunSecConf

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-