Зеленський розповів, що чекає білорусь у разі вступу у війну

Зеленський розповів, що чекає білорусь у разі вступу у війну

Укрінформ
Вступ білорусі у війну проти України разом з росією стане історичною помилкою, бо тоді ця країна, як і рф, стане державою-терористом, а у майбутньому - суб'єктом програшу, трибуналу, репарацій.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав під час панелі “Давид на Дніпрі: боротьба України за свободу”, відповідаючи на питання про ймовірність вступу білорусі у війну. 

“Це буде велика помилка білорусі, велика історична помилка. Тому що одна справа, коли з її території, з деяких аеропортів летіла авіація або ракети з територій, які вони не контролювали, вони були під контролем росії. Це одна справа. А інша справа, якщо ти свідомо йдеш в наступ і доєднуєшся до російських терористів. Ти в цей момент стаєш терористом і тим самим робиш білорусь частиною терористичного режиму путіна і цієї загарбницької війни", - сказав Зеленський.

За його словами, у разі вступу білорусі у війну, її також чекає трибунал та репарації.

“І одночасно (у разі приєднання білорусі до рф у війні проти України - ред.) ти станеш суб'єктом майбутнього програшу, суду, трибуналу, відшкодування за все те, що росія вже наробила і, на жаль, продовжує робити. Тому це буде великою помилкою”, - наголосив Володимир Зеленський.

Читайте також: росії не можна давати можливості адаптуватися до санкцій – Зеленський

Щодо можливого вступу білорусі у війну найближчим часом та наступу з півночі, Зеленський не бачить такого ризику, бо це складно, зокрема і тому, що білоруське суспільство не хоче воювати проти України.

“Ми вважаємо, що сил у них недостатньо. І всі, хто прийдуть на нашу землю, точно не повернуться. Це не залякування - говорю, як є. Ми захищаємо себе, ми ні на кого не наступаємо”, - сказав Президент. 

Як повідомляв Укрінформ, Мюнхенська безпекова конференція проходить 17-19 лютого. Головною темою конференції цього року будуть загрози світовій безпеці, особливо в світлі агресії росії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-