російська армія за добу атакувала дев’ять областей України

російська армія за добу атакувала дев’ять областей України

Укрінформ
Під ударами російських військ минулої доби, 16 лютого, перебували дев’ять областей України.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у зведеній інформації обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 п’ятниці, 17 лютого.

Чернігівську область минулої доби росіяни обстріляли один раз. Під ворожим вогнем опинився Корюківський район. Ударів загарбники завдавали з мінометів. Минулося без втрат і руйнувань.

У Сумській області вчора протягом дня ворог обстріляв сім територіальних громад: Великописарівську, Есманьську, Хотінську, Новослобідську, Білопільську, Краснопільську та Шалигинську.

Загалом у регіоні зафіксовані 69 влучань та скидання з безпілотника одного вибухового пристрою. У селі Бояро-Лежачі Новослобідської громади внаслідок вибухів пошкоджень зазнали чотири житлові будинки та прилеглі господарчі споруди. Жертв немає.

Читайте також: рф обстріляла житлові будинки на Сумщині: за день майже 70 прильотів

У Запорізькій області за минулу добу російські війська обстріляли цивільну інфраструктуру в районі Малої Токмачки, Новоданилівки, Лук'янівського, Гуляйполя, Червоного, Оріхова, Залізничного, Ольгівського, Чарівного, Білогір'я, Новоандріївки, Новопавлівки, Малинівки, Полтавки, Кам'янського, Степового, Малих Щербаків і Павлівки.

Про руйнування через ворожі обстріли надійшло п’ять повідомлень, триває уточнення наслідків.

У Дніпропетровській області минулої доби війська рф двічі били з важкої артилерії по Нікопольському району. Ударів зазнали сам Нікополь та Мирівська громада. Минулося без постраждалих. Встановлення наслідків ворожих атак триває.

Читайте також: Війська рф обстріляли три райони Харківщини — пошкоджені будинки та електромережі

У Харківській області минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських військ у районах населених пунктів Гряниківка та Синьківка. 

Загарбники вночі випустили по Харкову близько п’яти ракет. За попередніми даними, удари були здійснені із зенітних ракетних комплексів С-300. Зафіксоване влучання в землю на території заводу в Основ’янському районі міста. Вибуховою хвилею пошкоджена будівля одного із цехів. Ще один «приліт» пошкодив залізничну колію й лінії електромереж. Минулося без постраждалих. 

Ворожих обстрілів зазнали також райони Ветеринарного, Гранева, Світличного та Стрілечої. На Куп’янському напрямку росіяни обстріляли Новомлинськ, Дворічну, Куп’янськ і Кучерівку. 

Читайте також: Унаслідок обстрілу Вовчанська загинула людина

Протягом дня під ворожим вогнем перебував Вовчанськ. Загарбники били по місту, застосовуючи і бойову авіацію, і артилерію. Унаслідок ворожих обстрілів шестеро людей дістали поранення, один чоловік загинув. Також була пошкоджена будівля одного з підприємств і вісім приватних будинків. 

У Куп’янську ударами російських військ пошкоджені приватні домоволодіння, гаражі й автомобіль. Сталася пожежа. У селищі Великий Бурлук ворожим обстрілом поранена 44-річна жінка, постраждалу госпіталізували в стані середньої тяжкості.

У Луганській області минулої доби підрозділи Сил оборони України відбили атаки російських загарбників у районах Стельмахівки, Кремінної, Діброви та Білогорівки. На Куп’янському й Лиманському напрямках ворог обстріляв Стельмахівку, Невське та Червонопопівку.

Читайте також: Сили оборони відбили атаки ворога біля 16 населених пунктів

У Донецькій області від постійних ударів з ворожої артилерії протягом ночі потерпали населені пункти Мар'їнської громади, особливо — місто Мар'їнка. Також під ворожим артвогнем опинилися Красногорівка й Катеринівка.

Ударів з боку російської армії вчора зазнала також Святогірська громада: ворог спускав ракети за допомогою парашутів. Підриви відбулися на відкритій території. Минулося без постраждалих.

Уночі загарбники здійснили ракетний обстріл Лимана, пошкодивши два будинки. Приблизно о 05:30 росіяни вдарили з артилерії по району села Первомайське Очеретинської громади. Триває уточнення інформації про постраждалих серед цивільного населення.

Напружена ситуація практично вздовж усієї лінії фронту. На території Бахмутської громади ударами російських військ минулої доби пошкоджені та зруйновані десять багатоповерхівок, три приватні будинки та будівлі Бахмутської міської ради. Станом на ранок відомо, що внаслідок обстрілів Бахмута загинули п’ятеро місцевих жителів, ще дев’ятеро дістали поранення. 

Читайте також: Ворог обстріляв Бахмут з «Градів» - п’ять загиблих, дев’ять поранених

Важкою залишається обстановка в районі Соледара, особливо — у Парасковіївці та Васюківці. Триває уточнення інформації про постраждалих серед цивільного населення. Від ворожих обстрілів потерпали також Федорівка й Роздолівка.

Загалом у Донецькій області за добу п’ятеро загиблих і десятеро поранених.

У Миколаївській області вчора вдень війська рф двічі відкривали мінометний вогонь по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

У Херсонській області від артилерійських ударів російської армії знову постраждали райони Зміївки, Токарівки, Антонівки та Херсона. Через ворожий обстріл села Зміївка Бериславського району загинуло подружжя – у їхню оселю влучив російський снаряд. Унаслідок удару росіян по Херсону просто посеред вулиці загинула 70-річна жінка.

Читайте також: За добу війська рф 76 разів атакували Херсонщину, троє загиблих

Загалом за добу в Херсонській області внаслідок російської агресії загинули троє мирних жителів, ще семеро цивільних дістали поранення.

Загарбницька адміністрація міста Гола Пристань Херсонської області чинить тиск на місцеве населення щодо переоформлення майнових прав за російським законодавством. Зокрема, поширюється інформація, що громадяни України, які не виконають вимог загарбників, до травня цього року будуть депортовані до рф.

Із визволених територій Херсонської області за добу вдалося евакуювати ще 118 осіб, зокрема 17 дітей і трьох маломобільних людей.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, 16 лютого російські війська випустили по території України 41 ракету різних типів, також здійснили 24 авіаційні удари та понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-