Понад 60% європейців вірять у перемогу України

Понад 60% європейців вірять у перемогу України

Опитування
Укрінформ
Більшість європейців вірять, що Україна переможе у війні проти росії.

Як передає Укрінформ, такі дані показує опитування, проведене у грудні 2022-го року незалежною платформою для європейської громадської думки Eupinions

Найбільшу впевненість у тому, що російсько-українська війна завершиться на користь України мають поляки — 81% громадян. У трійку європейських держав, жителі яких переконані у поразці рф, увійшли Нідерланди (68%) та Франція (65%).

Найменші показники віри за цим критерієм має Італія, проте це понад половина опитуваних (51%). Майже схожі показники має Німеччина, де, згідно з результатами опитування, у перемогу України вірить 55% громадян.

У переважній більшості опитуваних країн рівень підтримки України коливається між 60 та 68 відсотками.

Читайте також: Більшість німців підтримують поставки Leopard 2 Україні

За даними опитування, 68% європейців вважають вторгнення росії в Україну нападом на усю Європу. 62% погоджуються, що українці борються за спільну з Європою свободу та добробут.

Зазначається, що 75% європейців також погоджуються з твердженням, що тільки українці можуть вирішувати, коли вести переговори.

Усього до опитування було залучено 13 300 жителів із усіх 27 країн-членів ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, більшість поляків назвали російську агресію проти України найважливішою подією минулого року як на міжнародному, так і на національному рівнях

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-